Hur stora är mina chanser att få en chargeback – en återbetalning?

Alla ärenden är olika och kan därför kräva olika strategier för att du ska kunna få tillbaka dina pengar. Vi kommer grundligt granska ditt ärende och ge dig vår professionella utvärdering av dina chanser att få en chargeback (återbetalning).

Finns det en begränsad tid?

Ja, en begäran om återbetalning måste göras inom den dagen det gjordes en transaktion från ditt betal- eller kreditkort (Visa eller Mastercard) och 60, 90 eller 120 dagar, beroende på olika faktorer. Gäller ditt ärende en tjänsterelaterad återbetalning, till exempel handel av binära optioner, kan ditt ärende lämnas in från transaktionsdatumet till så mycket som 540 dagar.

 

Chargebacks kan göras i alla länder och valutor. Företag kan också göra chargeback, inte bara privatpersoner.

Chargebacks kan göras i alla länder och valutor. Företag kan också göra chargeback, inte bara privatpersoner.

Finns det möjlighet att jag kan få en återbetalning trots att jag har godkänt betalningen?

Ja, förutsatt att den betalningen du godkände var för en specifik tjänst som aldrig levererades.

Kommer återbetalningen att påverka min relation till min bank?

Nej, bankerna har särskilda avdelningar kring dessa ärenden och de ska vara dig behjälplig kring dina frågor. Skulle du få en återbetalning kommer den inte att betalas ut av din bank transaktionen skedde ifrån, utan av förövarens bank som tog emot transaktionen.

Jag har handlat utanför Sverige, kan jag ändå göra en återbetalning?

Ja, så länge du handlat inom EU eftersom konsumentreglerna är desamma.  Men en chargeback kan göras för köp av varor och tjänster på plats i landet, eller online från t.ex. Sverige.

Finns det en minimum summa?

Ja, på Rättsakuten är en lägsta gränsen för krävt belopp  70.000 kronor för att processa din chargeback. Vår ersättning är 40% av det utvunna beloppet.  Vi på Rättsakuten hjälper till hela vägen och går igenom alla förutsättningar för varje specifikt fall. Kontakta oss redan idag! Vill du veta mer om historien om chargeback, klicka här.