Tvister mellan det amerikanska försvaret och svenska parter ska inte lösas i domstol – Del 8 av 9 – avsnitt 24

Se podden här nedan

I detta avsnitt av podden går Fredrik och Max igenom avslutningen av DCA-avtalet och särskilt fokuserar de på tvistelösningen.

De betonar att tvister ska hanteras på lägsta möjliga nivå mellan parterna. Dessutom diskuterar de att amerikanska försvaret inte ska behöva betala svenska skatter och att det ska ha samma rättigheter som det svenska försvaret enligt avtalet. Genom att analysera dessa bestämmelser ger de lyssnarna en fördjupad förståelse för avtalets avslutande delar och dess implikationer för det militära samarbetet mellan Sverige och Förenta staterna.

Andra poddar

Vad händer om det är fel på elen?

Peter pratar bostadsköp är en videopodd om köp av fastighet och köp av bostadsrätt. Podden hjälper dig som köpare eller säljare att hantera en tvist om bostadsköp på bästa sätt eller att undvika att alls hamna i en tvist.

Bild på ett ansikte med texten i vit platta "Folkrättspodden"

Folkrättspodden

I Rättsakutens Folkrättspodd tar Fredrik Jörgensen med gäster upp aktuella juridiska problem, nyheter, rättsfall, intervjuer och serier.

Arvsrättspodden

I Rättsakutens Arvsrättspodd tar Fredrik Jörgensen och Kim Stjernberg upp aktuella juridiska problem, nyheter, rättsfall, intervjuer och serier.

Hur kan vi hjälpa till?

Beskriv kortfattat hur vi kan hjälpa dig så återkommer vi snarast.