Vad innebär försvarsavtalet mellan Sverige och USA för dig – Del 4 av 5 – Artikel 14 och 15 – avsnitt 32

Se podden här nedan

I detta avsnitt går Fredrik och Katinka igenom vad amerikansk militärpolis får och inte får göra i Sverige. Vad de har för befogenheter ute i samhället.

Amerikansk militärpolis har en central roll i att övervaka och säkerställa amerikansk trupps välbefinnande, utan att vara underkastad civil- eller förvaltningsrättsliga krav.

I Rättsakutens folkrättspodd undersöker Fredrik Jörgensen och Katinka Svanberg aktuella juridiska frågor, nyheter och rättsfall för att erbjuda en förståelse för folkrätten och dess tillämpning i konfliktsituationer.

Poddens fokus ligger på folkrättens betydelse i väpnade konflikter, både historiskt och i framtiden, och syftar till att vara ett tillgängligt och lärorikt forum för folkrättsdiskussioner.

Andra poddar

Vad händer om det är fel på elen?

Peter pratar bostadsköp är en videopodd om köp av fastighet och köp av bostadsrätt. Podden hjälper dig som köpare eller säljare att hantera en tvist om bostadsköp på bästa sätt eller att undvika att alls hamna i en tvist.

Bild på ett ansikte med texten i vit platta "Folkrättspodden"

Folkrättspodden

I Rättsakutens Folkrättspodd tar Fredrik Jörgensen med gäster upp aktuella juridiska problem, nyheter, rättsfall, intervjuer och serier.

Arvsrättspodden

I Rättsakutens Arvsrättspodd tar Fredrik Jörgensen och Kim Stjernberg upp aktuella juridiska problem, nyheter, rättsfall, intervjuer och serier.

Hur kan vi hjälpa till?

Beskriv kortfattat hur vi kan hjälpa dig så återkommer vi snarast.