Fortsättning av hästköp – avsnitt 3

Se podden här nedan

Är du en hästälskare som vill fördjupa din förståelse för de lagar och regler som reglerar hästvärlden? Då har du kommit till rätt plats!

Hästjuridikpodden är din ultimata guide till att lära dig mer om allt från köp och skötsel till transport och uppstallning av din älskade häst. I det tredje avsnittet av vår podcast introducerar vi hästjuridiken och tar dig med på en spännande resa genom de olika lagarna och reglerna som påverkar hästvärlden.

Vad du kan förvänta dig i det tredje avsnittet

I det tredje avsnittet av Hästjuridikpodden, tar vi ett djupdyk ned i hästjuridikens fascinerande värld. Här är några av de ämnen vi kommer att utforska:

  • Köp och försäljning av häst: Vi kommer att belysa lagarna som reglerar köp och försäljning av hästar, inklusive undersöknings- och upplysningsplikten för både köpare och säljare.
  • Skötsel: Med fokus på djurskyddslagen kommer vi att diskutera lagarna som styr hur hästar ska vårdas och skötas på ett ansvarsfullt sätt.
  • Stallet och stalldrift: Vi kommer att titta närmare på hyran av stallboxar, hästgårdar och de regler som jordbruksverket och länsstyrelsen har fastställt för stalldrift.
  • Hästtransport och transportavtal: Vi kommer att utforska lagarna som reglerar hästtransporter och vikten av att ha ett korrekt utformat transportavtal.
  • Djurskydd och veterinärrätt: Vi kommer att diskutera lagarna som skyddar hästars välbefinnande och de juridiska frågorna som kan uppstå kring veterinärvård.
  • Tävlingsrätt och dopingkontroller: Vi kommer att titta på lagarna som styr tävlingsverksamheten och dopingkontroller inom hästsporten.
  • Ägarens ansvar: Slutligen kommer vi att diskutera ägarens ansvar och de lagar som styr ansvarsfrågor relaterade till hästägande.

Varför lyssna på Hästjuridikpodden?

Hästjuridikpodden är en ovärderlig resurs för alla hästälskare som vill fördjupa sin förståelse för de juridiska aspekterna av hästvärlden. Våra experter ger dig insiktsfulla analyser och praktiska råd för att hjälpa dig att navigera genom de komplexa lagarna och reglerna som påverkar dig och din häst.

Så varför vänta? Börja din resa genom hästjuridikens värld med oss idag! Lyssna på det tredje avsnittet av Hästjuridikpodden och låt oss tillsammans utforska de lagar som styr hästvärlden.

Hästjuridikpodden - för dig som vill lära dig mer om lagarna runt köp, skötsel, transport och uppstallning samt vård av din häst.

Andra poddar

Vad händer om det är fel på elen?

En besiktningsman undersöker sällan elen i en villa eller en bostadsrätt. Vem ansvarar egentligen för fel på elen som köparen upptäcker efter tillträdet?

Bild på ett ansikte med texten i vit platta "Folkrättspodden"

Folkrättspodden

I Rättsakutens Folkrättspodd tar Fredrik Jörgensen med gäster upp aktuella juridiska problem, nyheter, rättsfall, intervjuer och serier.

Arvsrättspodden

I Rättsakutens Arvsrättspodd tar Fredrik Jörgensen och Kim Stjernberg upp aktuella juridiska problem, nyheter, rättsfall, intervjuer och serier.

Hur kan vi hjälpa till?

Beskriv kortfattat hur vi kan hjälpa dig så återkommer vi snarast.