Vad innebär försvarsavtalet mellan Sverige och USA för dig? – del 1 av 5 – DCA artikel tre – avsnitt 29

Se podden här nedan

Vilka befogenheter har amerikanska trupper i Sverige? Är det tillåtet för privata säkerhetskonsultföretag som Blackwater att verka här?

I Folkrättspoddens första avsnitt av fem går duon Fredrik Jörgensen och Katinka Svanberg igenom DCA-avtalet mellan Sverige och USA. Vad säger lagen om amerikanska truppers tillträde till privat mark, svenska hamnar och försvarsanläggningar?

I Rättsakutens folkrättspodd diskuterar Fredrik Jörgensen och Katinka Svanberg dessa aktuella juridiska frågor och ger insikter kring folkrättens tillämpning i konfliktsituationer – både historiskt och i framtiden. Lyssna när de utforskar folkrättens roll i väpnade konflikter och dess konsekvenser.

Andra poddar

Vad händer om det är fel på elen?

Peter pratar bostadsköp är en videopodd om köp av fastighet och köp av bostadsrätt. Podden hjälper dig som köpare eller säljare att hantera en tvist om bostadsköp på bästa sätt eller att undvika att alls hamna i en tvist.

Bild på ett ansikte med texten i vit platta "Folkrättspodden"

Folkrättspodden

I Rättsakutens Folkrättspodd tar Fredrik Jörgensen med gäster upp aktuella juridiska problem, nyheter, rättsfall, intervjuer och serier.

Arvsrättspodden

I Rättsakutens Arvsrättspodd tar Fredrik Jörgensen och Kim Stjernberg upp aktuella juridiska problem, nyheter, rättsfall, intervjuer och serier.

Hur kan vi hjälpa till?

Beskriv kortfattat hur vi kan hjälpa dig så återkommer vi snarast.